divendres, 5 de juny del 2009

La resposta del delegat del Govern el Sr. Xavier Sabaté Ibarz

És injust i indigne que Tarragona no disposi d'una escola oficial d'idiomes en condicions com tenen no només les capitals de província catalanes, sinó molts altres municipis de més de 20.000 habitants (com és el cas de Salou o Valls, per citar dos exemples del Camp). Aquest és un d’aquells projectes que s’ha anat enquistant amb el pas del temps i que, per manca de voluntat i total desídia de qui durant anys va governar l’Ajuntament, no s’ha construït encara.

Ha estat en aquesta legislatura, amb el nou equip de govern municipal, que per primer cop a la història tenim un emplaçament on ubicar l’EOI, un projecte ambiciós sobre la taula, i un conveni que aviat signaran el conseller d’Educació i l’alcalde de Tarragona, que permetrà alçar l’equipament educatiu més esperat de la ciutat, sobretot pel professorat i pels alumnes que estudien en unes dependències -les de la Rambla Nova - que no estan a l'alçada de les circumstàncies.

Entenc i comparteixo les vostres queixes, laments i constants pronunciaments públics en contra de la inacció dels governs perquè la paciència té un límit, però hi estem treballant i si encara no s’ha començat l’obra ha estat per la crisi econòmica i la reducció més que significativa dels ingressos de la Generalitat que ens ha obligat a centrar tots els esforços en la creació de places per cobrir la creixent demanda d'escolarització, però mai hem oblidat ni renunciat a impulsar l'EOI de Tarragona.

És tal la disminució de recursos que no podem fer front al finançament de l’escola oficial d’idiomes, però donada la bona predisposició de l’Ajuntament, serà finalment aquest que avançarà els diners per construir l’equipament, sense que repercuteixi econòmicament al Govern quan els hagi de retornar.

Penso que ara estem en el punt de no retorn. Tenim un projecte consolidat que té el suport de totes les institucions implicades. No tornaré a ser agosarat amb les dates, però estic convençut que posarem la primera pedra de l’EOI en els propers mesos.

Xavier Sabaté Ibarz
Delegat del Govern

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada