dimarts, 30 de juny del 2009

La Chartreuse obrirà portes com a nova EOI de Tarragona el curs 2011-2012

Amb la signatura del conveni entre l'Ajuntament, que avançarà els diners, i la Generalitat, responsable de l'EOI, es desbloqueja definitivament el trasllat del centre a la nova seu tal com està pendent des de fa vint anys.

Des del Departament d'Ensenyament, el seu titular Ernest Maragall, ha reconegut el retard 'injustificable' del trasllat i ha assegurat que els escèptics amb les promeses anteriors poden estar tranquils perquè 'ara va de bo'.
L'acord ferm per al trasllat de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tarragona a la Chartreuse no s'ha materialitzat fins aquest dilluns. Un acord signat sobre paper i en públic que deixa enrere les especulacions i promeses de tot tipus i color que havien rondat el futur del centre des de fa una vintena d'anys i que havien fet que, entre la comunitat educativa i la societat tarragonina, s'instal·lés un pessimisme evident i un escepticisme més que justificat front a les novetats que, amb comptagotes, sorgien al voltant de la qüestió.
Ara aquests escepticisme, segons el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ja no té raó de ser perquè el projecte de la nova EOI tirarà endavant i els terminis establerts són reals. Si això és així, en unes setmanes el Govern ha de ratificar el conveni i donar el vist-i-plau per a què s'iniciïn els tràmits per al concurs d'obres. Les obres podrien començar en uns sis mesos i la seva durada serà de divuit mesos més. És a dir que per mitjans del 2011 estarien enllestides i el curs 2011-2012 començaria ja en les noves instal·lacions.
L'Ajuntament aportarà el cost de les obres, a través de l'Institut Municipal de l'Habitatge i aquest serà retornat per la Generalitat en una plurianualitat de 30 anys. La inversió total prevista és de 8,6 milions d'euros.
Pel que fa a les instal·lacions se sap que es podrà comptar amb un pàrquing a l'aire lliure proper, a l'antiga sofrera, i amb el pàrquing soterrat del Serrallo, en el qual els estudiants i la comunitat educativa hi podrà aparcar amb uns determinats abonaments, segons ha avançat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.
El trasllat de l'EOI a l'edifici de la Chartreuse juntament amb les escales mecàniques que s'estan instal·lant a les anomenades cent escales i la remodelació de la plaça dels Infants contribuiran a dinamitzar la Part Baixa de la ciutat i donar-li un aire nou, com també ha apuntat Ballesteros.
* Notícia extreta del Diari de Tarragona digital (dimarts 30 de juny)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada