dimecres, 22 de febrer del 2012

Xavier Sabaté: 'Demanem al Departament d’Ensenyament que clarifiqui amb urgència el futur de les escoles tarragonines'

El diputat posa com a exemple l’EOI i l’Escola Olga Xirinacs.

“Moltes famílies estan passant per moments d’angoixa i d’inquietud perquè s’acosta l’inici del període de matriculacions i no saben encara si podran continuar portant als seus fills als centres d’educació on cursen els seus estudis. De fet, la conseqüència real de l’acord entre CiU i PP en matèria d’educació és una situació kafkiana que no aporta res més que confusió pel que fa al futur de diferents escoles i instituts de les nostres comarques”, així ho ha denunciat el diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, qui ha demanat a la Generalitat “una clarificació immediata i urgent del futur d’aquests centres educatius.”

Segons han explicat els diputats socialistes Xavier Sabaté i Núria Segú, el document subscrit per CiU i PP és un embolic ple d’errors i incongruències. En primer terme, només assenyala 12 centres educatius que es construiran, dels quals cap a les comarques tarragonines. Posteriorment es detallen 56 centres que estan pendents d’un estudi per veure si són o no viables i prioritaris.

“Dins d’aquest gran paquet de centres no trobem més que errors, dubtes i incerteses. Per exemple, hi consta l’escola oficial d’idiomes de Tarragona potser perquè no s’han assabentat que aquest centre ja s’està construint gràcies a l’acord assolit al seu dia entre l’Ajuntament i la Generalitat. Pel que fa a l’escola Olga Xirinacs s’afirma literalment que “es mantindrà la seva ubicació i autonomia.” Això que vol dir? Que el proper 19 de març, quan s’obrin les matrícules, també hi haurà oferta de P3? Exigim una clarificació ràpida i urgent.”

En opinió dels diputats socialistes, “es Govern improvisa i provoca innecessàriament angoixa entre les famílies. Han de deixar de parlar només de números, els nens i els seus pares no són números. Nosaltres volem una educació pròpia d’un país avançat i això no ho és.”

Per la seva banda, Núria Segú ha explicat que el grup socialista ha endegat diverses accions parlamentàries a fi i efecte de conèixer les intencions reals del Govern pel que fa al futur de 13 centres d’educació de les comarques tarragonines. En concret, es tracta dels següents centres: la nova escola de la Nou de Gaià, l’escola Mare de Déu del Roser de Vallmoll, l’institut Pere Martell de Tarragona, l’escola de les Comes de Rodonyà, l’institut Serra de Miramar i l’escola Enxaneta, ambdós de Valls, l’escola Abril de la Canonja, el centre Reus 21 de Reus, i els CEIP la Floresta, Olga Xirinacs, IES Tarragona, institut Ponent de Camp Clar i institut Arrabassada, tots cinc centres a la ciutat de Tarragona.

En relació a l’EOI, l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convidat, el proper dijous, a representants municipals i de la Generalitat a visitar les obres de la futura Escola d’idiomes i comprovar in situ el procés de rehabilitació de l’Antic edifici de la Chartreuse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada