dimarts, 9 de novembre del 2010

Simplement electoralista o la llum al final del túnel? El temps ho dirà...

Notícia extreta del diari digital TotTarragona (09/11/10)

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu, han signat aquest matí a Barcelona l'escriptura de constitució del dret real de superfície sobre les finques del recinte de l'antiga fàbrica Chartreuse a favor de l'Ajuntament de Tarragona, per fer la seva rehabilitació i posar en funcionament de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona.

El conseller d'Ensenyament, Joan Sanahujes, que ha acompanyat l'alcalde en la signatura, ha afirmat: " avui l'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l’edifici de la Chartreuse per rehabilitar les finques que han d’acollir l’ EOI, avui també comença la licitació de les obres i, a més, ja podem avançar que el proper 23 de novembre s'iniciaran les cates arqueològiques, ja no hi ha marxa enrere perquè la nova seu de l'EOI sigui una realitat".

Pel que fa al procés de licitació que s'inicia aquest dimarts, el pressupost és de 7,9 milions d'euros i com la xifra és superior als 4,9 milions, s'ha de publicitar a nivell de la Unió Europea en un procés harmonitzat. Per tant, qualsevol empresa d'Europa podrà optar a fer les obres de l'EOI; de les empreses que es presentin se'n preseleccionaran 10 perquè desenvolupin la seva proposta, ja que si s'acceptessin totes es tardaria molt de temps en estudiar-les. Joan Sanahujes ha manifestat "hem escollit el procediment legal més curt i amb més garanties".

L'Ajuntament de Tarragona avançarà els 7,9 milions d’euros i la Generalitat els hi tornarà en 30 anys. "És el mateix model de finançament que ja es va aplicar a la nostra ciutat pel trasllat de la Facultat de Lletres de la URV al campus Centre i que també s'ha seguit a Vila-seca per tirar endavant el Centre d'Alta Resolució o per fer l’Hospital lleuger de Cambrils, d’exemples n’hi ha molts”.
D'altra banda, el 23 de novembre començaran les cates arqueològiques que "preveiem que no siguin molt llargues" i que han estat adjudicades a David Bea Castaño. Posteriorment aquestes tasques seran complementades amb la documentació històrico arqueològica i la delimitació planimètrica del recinte.

El conseller d'Ensenyament, Joan Sanahujes, ha afirmat: " des de l'Ajuntament hem resolt temes que teníem pendents amb la Generalitat des de feia anys: un edifici històric que feia molts anys que no tenia cap ús i una Escola que necessita unes noves instal•lacions".

El febrer de 1991, la Generalitat de Catalunya va adquirir l'edifici de la Chartreuse i el 26 d'octubre del mateix any, l'EOI es va traslladar de l’Instituí Martí Franquès a l’antic col•legi del Caputxins. Durant aquests 20 anys de provisionalitat s’han plantejat fins a sis ubicacions diferents per a l’EOI: a la zona de Joan XXIII, Campus Sescelades, Zona dels Músics, Institut Martí i Franquès, zona d’Els Quatre Garrofers i l’edifici de la Chartreuse. Han estat molts anys de discrepàncies entre l'administració autonòmica i municipal, mentres els alumnes de l'EOI reivindicaven un edifici adequats a les seves necessitats. Finalment, el desembre del 2005, el departament d'Educació de la Generalitat va decidir ubicar l'EOI a l'edifici de la Chartreuse.

Notícia extreta de Tarragona Ràdio (09/11/10)

L’Ajuntament treu a licitació les obres per construir l’Escola Oficial d’Idiomes a la Chartreuse: L'edifici ja és de propietat municipal

L’Ajuntament treu a licitació les obres per construir l’Escola Oficial d’Idiomes a la Chartreuse. El pressupost de sortida és de gairebé 8 milions d’euros i hi optaran empreses de tota la Unió Europea.

Aquest dimarts l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros s’ha reunit a Barcelona amb la directora general de Patrimoni de la Generalitat. La trobada ha servit per signar a favor de l’ajuntament l’escriptura de constitució del dret real de superfície sobre les finques de l’antiga fàbrica de licors.

El 23 d’aquest mes s’iniciaran les cates arqueològiques, una actuació que es preveu que no sigui molt llarga i que serà el pas prèvia a l’inici d’obres.
Pel finançament del projecte se seguirà el mateix model que amb el del trasllat de la Facultat de Lletres. Així, l’ajuntament avançarà els 7 milions 900 mil euros i la Generalitat els hi tornarà en 30 anys.

El regidor d’ensenyament, Joan Sanahujes, ha explicat que amb la signatura es dona solució a dos reivindicacions històriques; un edifici que no tenia cap ús i una escola que necessitava noves instal•lacions.

També és una bona noticia pels veïns de l’entorn de la Chartreuse, que havien denunciat en reiterades ocasions l’estat d’abandó de l’edifici històric. De fet, no fa gaires setmanes que va caure part del sostre d’una de les naus.

Dels projectes que es presentin a licitació se n’escolliran 10 que desenvolupin la seva proposta. Aquest és el procediment més curt i el que ofereix més garanties.

Des de l’Escola Oficial d’idiomes, que es troba en estat precari en un edifici de la Rambla Nova, han declinat fer declaracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada