dijous, 10 de juny del 2010

L’EOI, a poc a poc

NOTICIA EXTRETA DEL "Notícies TGN"

L’Ajuntament de Tarragona ha reconegut finalment que la nova Escola Oficial d’Idiomes a l’edifici de l’antiga Chartreuse no serà una realitat aquesta legislatura municipal, que finalitza el maig de 2011. Així ho ha anunciat la portaveu de l’equip de govern, la consellera socialista Begoña Floria, que tot i reconèixer el retard en el projecte ha anunciat que “el tema està encarrilat”.

L’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona ja fa uns 20 anys que es troba en una seu provisional a la Rambla Nova de Tarragona. En el darrer ple municipal es va aprovar la contractació d’un crèdit de 8 milions d’euros per poder iniciar les obres d’adaptació de l’edifici de l’antiga Chartreuse, a la part baixa de la ciutat, que és l’emplaçament definitiu promès per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.
El trasllat de l’EOI a la seva seu definitiva a l’edifici de l’antiga Chartreuse no es realitzarà abans del pròxim mes de maig de 2011. Per tant, com a mínim, els alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona no estrenaran nova seu fins d’aquí a un parell de cursos. La portaveu de l’Ajuntament, Begoña Floria, ha reconegut després de la darrera junta de govern local que el projecte no es finalitzarà aquest legislatura (es tractava d’un dels compromisos adquirits en l’inici del mandat), tot i que ha volgut destacar que “el tenim encarrilat”, ja que aquesta mateixa setmana es reuneix el Consell d’Administració del Servei Municipal de l’Habitatge per aprovar els primers plecs del concurs per donar inici a les obres, cosa que podria passar el mes de juliol amb el començament de les cates arqueològiques. A partir d’aquí, el termini d’execució de les obres és de dos anys, fet que podria endarrerir la inauguració del nou centre educatiu fins al curs 2012-13.

Fonts municipals han informat que s’està seguint el calendari previst de la tramitació pactat amb la Generalitat i en les properes setmanes s’adjudicaran les tasques arqueològiques. Recordem que la creació de la nova Escola Oficial d’Idiomes és competència de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i que l’Ajuntament, en un intent de desencallar l’històric projecte, va decidir demanar un crèdit de 8 milions d’euros per avançar la construcció de la nova seu, a l’espera que en un futur l’administració catalana retorni el cost de la inversió a les arques municipals.

Mentrestant, el malestar continua intacte entre el professorat i l’alumnat de l’Escola Oficial d’Idiomes, que recorden l’anunci del conseller Ernest Maragall, que l’any 2008, coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de l’escola, va prometre que a aquestes alçades de 2010 el nou equipament ja seria una realitat.
L’actual seu de l’EOI té esquerdes, humitats, una sortida d’emergència que no porta fins al carrer, un ascensor que només funciona a dies. Aquestes són només algunes de les greus deficiències que planteja l’actual ubicació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, on hi ha més de 3.000 alumnes matriculats.

A prop de Tarragona hi ha algunes escoles noves culminades en els últims anys, com són la de Valls (2006), la de l’Alt Penedès (2005) o la de Reus (2001).
En aquest darrer cas, Reus, va iniciar la seva activitat al 2001 compartint seu amb les aules de l’IES Gaudí, però en només 2 anys es va traslladar a la seva ubicació definitiva, al passeig de la Mina. Un altre exemple és el de Girona, que després de 10 anys de provisionalitat es va traslladar a la seva seu amb 21 aules aïllades acústicament, amb aire condicionat i equipades amb ordinadors, canó i connexió a Internet i amb una mediateca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada