dilluns, 24 de maig del 2010

Però no tenien els diners??? Ens estan prenent el pèl!

NOTÍCIA PUBLICADA AL DIARI DIGITAL www.tottarragona.cat

Els Ajuntaments i les empreses municipals no podran endeutar-se a llarg termini fins el 2012

Aquesta mesura del Govern Espanyol farà endarrerir obres com les del Mercat Central i l’EOI

El BOE d’aquest dilluns publica les mesures antidèficit aprovades pel Govern de Zapatero i que entre d’altres contemplen la prohibició de que els ajuntaments i les empreses municipals puguin endeutar-se més, i especifica que no podran subscriure crèdits a llarg termini fins el 2012. Aquesta formula era la que pensava utilitzar l’Ajuntament de Tarragona per finançar obres pendents i en alguns casos reiteradament anunciades a la nostra ciutat, com les de l’Escola Oficial d’Idiomes i les del Mercat Central, amb operacions financeres encara no signades, tot i que en ambdós casos posteriorment la Generalitat en el cas de l’EOI retornaria els diners, i l’Estat mitjançant Mercasa una part de l’import de la renovació del Mercat Central.

No obstant aquestes consideracions, aquesta decisió del Govern Central i si no es troben noves solucions, comportarà que ambdues obres pateixin un considerable retard.

Pel que fa als crèdits a curt termini, el Decret estableix que es poden demanar, però que s’hauran de cancel•lar abans del 31 de desembre de cada any, el que dificultarà també l’execució de totes les obres que no tenen dotació pressupostària.

També s’estableixen algunes condicions per als crèdits que tenen com a objectiu substituir de forma parcial o total altres crèdits. En aquest sentit el decret llei dictamina que només s'autoritzaran les operacions destinades a amortitzar o que resultin beneficioses per als consistoris, dit d’una altra manera, que aquestes col•laborin a reduir la seva càrrega financera.

1 comentari:

  1. és una vergonya; així és com s'aposta per la educació en aquest país!

    ResponElimina