dimarts, 26 de gener de 2010

Tarragona aconsegueix el finançament per construir l'esperada Escola Oficial d'Idiomes a la Chartreuse

La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat finançar les obres mitjançant un crèdit amb una entitat financera per un import de 8 milions d'euros

Les obres per convertir l'antiga fàbrica de la Chartreuse amb la seu de l'EOI havien de començar el 2007 però s'ha anat retardant, alhora que s'han anat incomplint les noves dates d'inici dels treballs, com ara la primavera del 2008 o abans del 2009. L'últim anunci també comença a trontollejar, ja que es deia que l'antiga fàbrica de licors, situada a la Part baixa de la ciutat, obriria portes com a nova EOI el curs 2011 -2012.

Tot i que l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que ja ha aconseguit el finançament per dur a terme l'obra, el regidor d'Ensenyament, Joan Sanahujes, no s'ha aventurat a dir una nova data d'inici d'obres, ja que segueix sent una incògnita. Després que el ple del pròxim divendres ratifiqui el finançament, començarà el procés de tramitació i licitació, un pas que segons ha avançat Sanahujes, es preveu llarg perquè haurà de ser supervisat per la Unió Europea. El regidor d'Ensenyament tampoc té clar quin serà el temps d'execució dels treballs, però ja ha advertit que tampoc serà curt.
Sanahujes, però, ha destacat que els tràmits més complicats ja s'han realitzat. El regidor ha recordat que el projecte oficial de l'EOI ha estat revisat per l'Oficina de Projectes de l'Ajuntament, que el Departament de Cultura ha donat el seu vistiplau a les obres que s'han d'executar i que, finalment, l'Ajuntament ha escollit una oferta econòmica amb una entitat bancària.

Així, tal com s'estipula en el conveni signat el passat mes de juny entre l'Ajuntament i la Generalitat, l'Ajuntament avançarà els 8 milions d'euros que suposen les obres i el Govern els retornarà en plurianualitats. La tramitació, licitació i adjudicació dels treballs aniran a càrrec del Servei Municipal d’Habitatge i Actuacions Urbanes SA (SMHAUSA).

Notícia extreta del Diari de Tarragona (edició digital) el dia 26 de gener de 2010.

2 comentaris:

  1. Jo ja no em crec res de res. Després de la presa de pèl de la roda de premsa del maig-juny de l'any passat fins que no em vegi amb els trastos fent classe, jo seré una incrédula. Pobre poble de Tarragona, no farem ni serem mai res de bo si sempre som els últims en tot i no tenim mai padrins a Barcelona.

    ResponElimina
  2. Sarcasme polític o ... necessitat? 4, 5 anys o més? No patir. Nosaltres hi serem!

    ResponElimina