divendres, 29 de gener del 2010

El ple de l'Ajuntament de Tarragona aprova el finançament per a l'Escola Oficial d'Idiomes i el Mercat Central

Tots els grups del consistori tarragoní, excepte el PP que s'ha abstingut, han votat a favor de l'aprovació dels crèdits amb què es finançaran les obres del Mercat Central de Tarragona i les obres per convertir l'antiga fàbrica Chartreuse en la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de la ciutat

Per una banda, l'Ajuntament ha ratificat l'endeutament de poc més de 9,5MEUR per dur a terme l'EOI i de 30,6 MEUR més per al Mercat Central, quantitat que es finançarà a través de dues entitats bancàries i altres com l'Institut de Crèdit Oficial. Pel que fa l'EOI, la Generalitat retornarà els 8 MEUR que suposen les obres en diferents anualitats.

Un cop ratificat pel ple de l'Ajuntament de Tarragona el finançament per adequar l'antiga fàbrica Chartreuse en la nova seu de l'EOI, començarà el procés de tramitació i licitació d'aquestes obres, procés que ha de ser supervisat per la Unió Europea. De moment no es preveu que el centre estigui llest per obrir portes el curs 2011-2012 com s'havia previst i no es pot aventurar una data definitiva.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha apuntat que 'aquesta inversió no computarà com endeutament municipal i no afectarà a l’hora d’anar a buscar finançament' per altres projectes. Segons Ballesteros, 'aquesta operació no serà lesiva ni tindrà un cost superior al que la Generalitat ingressarà a l'ajuntament'.

El grup municipal de CiU, tot i votar a favor, ha lamentat que el consistori hagi de fer front a una inversió que hauria d'assumir el govern de Catalunya i ha alertat que les quotes que pagarà l'ajuntament podrien ser superiors a les que ingressarà la Generalitat al consistori ja que els terminis d'amortització son de 30 anys per al govern català però de 26 anys entre l'ajuntament i l'entitat financera.

Notícia extreta del Diari de Tarragona (edició digital 29/01/10)

2 comentaris:

  1. Ara sorgeixen preguntes, però la primera és: Per què el PP s'ha abstingut?

    ResponElimina
  2. No és culpa d'un sol partit. La culpa ha estat la manca d'implicació per part de totes les forces polítiques, fins que la situació s'ha agreujat. Dius tu del PP que està per retallar despeses públiques? No demanis peres a l'om!

    ResponElimina