diumenge, 16 de gener del 2011

Signat el préstec de 6,9 Meur per finançar les obres que transformaran la Chartreuse en l’EOI

L’Ajuntament preveu que entre abril i maig comencin els treballs que podrien finalitzar al 2013

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el director territorial de CatalunyaCaixa, Antoni Peña, i la presidenta de SMHAUSA, Victòria Pelegrin, han signat aquest divendres l’operació de préstec que ha de finançar les obres d’adequació de l’edifici de la Chartreuse per ubicar l’Escola Oficial d’Idiomes.

Cal recordar, que el Ple municipal del 20 de desembre va aprovar l’operació de préstec amb CatalunyaCaixa per un import de 6.864.333,66 euros, per un període de 30 anys -4 de carència i 26 d’amortització-. Els diners els avança el consistori i la Generalitat els retornarà en 30 anys.

El conveni amb la Generalitat es va signar el 9 de novembre de l’any passat i en el mateix moment es va posar en marxa el procediment per la licitació i adjudicació de les obres. Tal i com ha explicat Pelegrin, es tracta un procediment harmonitzat però restringit que consta de dues fases, “el primer és un procediment obert on s’han convidat a les empreses que tinguin experiència en rehabilitació d’edificis del segle XIX i industrials i que tinguin també experiència en transformar aquests espais en altres equipaments”. Ja finalitzat el termini s’hi han presentat 25 empreses i aquest dilluns s’obrirà la segona fase on s’escolliran 10 finalistes en funció del tipus d’intervencions que hagin realitzat i també en relació als usos posteriors que s’han donat a aquestes rehabilitacions.

“Amb tot, estem complint de forma precisa amb els terminis que ens vam marcar i pensem que les obres es podrien iniciar entre abril i maig d’aquest any”, ha assegurat Pelegrin. El termini de les obres serà de 24 mesos, per tant al 2013 podrien finalitzar.

Per la seva part, el regidor d’Ensenyament de l’ajuntament, Joan Sanahujes, ha recordat que l’EOI va ser fundada fa 20 anys i que en aquest temps ha tingut dos emplaçaments: el Martí Franqués i l’actual seu a la Rambla. “Ha estat contant que tota la comunitat educativa hagi reclamat el canvi d’ubicació perquè no era l’adequat”, ha remarcat. “Quan vam arribar a l’Ajuntament una de les primeres coses que ens vam proposar era arreglar aquest tema i en relativament poc temps, en menys de 3 anys després dels 20 que porta parat, ho hem arreglat”, ha afegit el responsable de l’àrea educativa.

“La rehabilitació de l’edifici de la Chartreuse que se suma a les escales mecàniques, generarà sinergies positives per millorar la qualitat de la Part Baixa”, ha conclòs la consellera Pelegrin.

Notícia publicada al diari digital TotTarragona (14/01/11).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada