diumenge, 19 de setembre del 2010

L'acord de Govern per a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) es prendrà a l'octubre

NOTÍCIA PUBLICADA AL DIARI DE TARRAGONA (17/09/2010)

L'acord, signat pel conseller Ernest Maragall i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, preveu la posada en marxa per al curs vinent de tres noves llars d'infants municipals, fet que permetrà doblar l'oferta actual de places a la ciutat, així com la construcció del primer institut-escola de Tarragona. A més, el conseller ha dit que l'acord de Govern per a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) es prendrà a l'octubre.

El conseller ha destacat que la signatura d'aquest conveni 'feia falta', ja que es tracta de 'la culminació lògica d'un procés de cooperació que ja tenia moltes manifestacions' i ara 'se li dóna més expressió i concreció'. Del conveni, Maragall ha destacat 'el creixement espectacular' pel que fa a les places de llars d'infants municipals, amb la previsió de la construcció de les llars de Sant Pere i Sant Pau, Joan XXIII i la Mora. També n'ha ressaltat el compromís de construir l'Escola Xirinacs, l'institut-escola de l'Arrabassada –el primer que tindrà la ciutat-, l'institut-escola de Ponent, l'institut de Tarragona i l'EOI.

En aquest sentit, Maragall ha assegurat que és 'un dels primers projectes' d'una llista de pendents, ja que la construcció de la nova seu de l'EOI 'ha hagut de superar massa obstacles'. Tot i així, ha dit, el Govern preveu prendre l'acord per a l'execució d'aquestes obres 'en les pròximes setmanes', de manera que 'abans que acabi l'octubre, la Generalitat consagrarà definitivament aquesta iniciativa'. Un cop es faci, immediatament s'iniciaran les excavacions arqueològiques a la Chartreuse, on s'ubicarà la nova EOI.

L'alcalde de Tarragona s'ha mostrat satisfet per aquest anunci i ha recordat que anteriors governs locals 'havien tingut discrepàncies' amb el Departament d'Educació, tant pel que fa a 'la impossibilitat durant gairebé vint anys de tenir l'EOI' com al fet de tenir 'suficients instituts o compromisos per cedir terrenys per fer altres centres'. El conveni signat, doncs, permet 'superar velles diferències', ha manifestat Ballesteros.

Després de la signatura del conveni, el conseller Maragall ha visitat l'institut Vidal i Barraquer i la llar d'infants municipal Cèsar August, i també ha inaugurat l'escola Tarragona, on hi ha 148 alumnes matriculats i que ha suposat una inversió de 4,8 MEUR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada