dimarts, 31 de març del 2009

PARLEN DE NOSALTRES...

Alumnes i docents de l'EOI es mobilitzen per exigir el desbloqueig del nou edifici

Una comissió fa el seguiment del projecte i ja han demanat una reunió amb la Generalitat i l'Ajuntament

31/03/09 02:00 - Tarragona - M.Cartañà (EL PUNT)

Els professors i els alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tarragona no volen estar de braços plegats mentre veuen passar els mesos i les obres del nou edifici no arrenquen. És per això i per donar a conèixer la degradació «i els perills» de l'edifici on estan ubicats ara, que han iniciat una campanya per saber en quin punt es troba la construcció de l'escola i per exigir un edifici digne. Del consell escolar n'ha nascut la que anomenen «comissió de seguiment del nou edifici» i fa dos mesos que han demanat una reunió amb els responsables del govern català i de la Generalitat, per saber la situació del projecte.

El primer que han fet ha estat animar els alumnes amb cartells per tot l'edifici de la Rambla perquè participen a poder fer front comú davant dels retards continuats en la construcció de la nova seu de l'EOI. I també han engegat un bloc (http://volemunedificidigne.blogspot.com) a través del qual denuncien les deficiències de l'actual edifici i s'obren a la participació de tots els ciutadans. Anna Gispert és una de les integrants de la comissió de seguiment per un edifici digne, nascuda del consell escolar i integrada per professors i alumnes del centre: «Necessitem un edifici amb condicions», assegura i diu que ja fa dos mesos que han reclamat una reunió amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director dels serveis territorials d'Educació, Vicent Villena, «per saber de primera mà què passa amb el nou edifici, perquè tot està aturat i els terminis fa temps que s'han complert». Una reunió en què hi hauria de participar també la direcció de l'escola. De moment, però, no han obtingut cap resposta i anuncien «altres accions sorpresa», perquè les reclamacions no quedin portes endins i no descarten repetir les mobilitzacions que els van portar, l'any 2002, a traslladar les classes al mig de la Rambla exactament pel mateix, per demanar un nou i definitiu emplaçament. Gispert diu que l'edifici actual té moltes limitacions com ara problemes d'insonorització de les aules, de climatització, d'espais per a reunions o per organitzar actes. Però el pitjor, diu, són els problemes de seguretat: «La situació és insostenible i sembla que fins que no passi una desgràcia ningú es bellugarà.»
La comissió de seguiment reclama «actuacions i compromisos» i pensen que Tarragona «no es pot permetre tenir una escola amb aquestes condicions».

En aquests moments l'Ajuntament i la Generalitat estan negociant la manera com el govern municipal ha d'avançar els diners per poder desencallar la construcció.

Greuges i fotos de denúncia

El trasllat de l'EOI de l'edifici de la rambla Nova a la Chartreuse no es farà ni aquest any ni el vinent, i ja es veurà si l'altre, un objectiu difícil si es té en compte la complexitat del projecte. La comunitat educativa del centre fa vint anys que espera un edifici definitiu i aquesta és una de les principals reclamacions del bloc que han creat alumnes i professors on hi ha una llista de greuges i del «perquè» creuen que tenen dret a tenir un edifici com cal: «Perquè fa 20 anys que som en un edifici provisional en un estat deplorable; perquè una capital de província com Tarragona, ciutat turística i oberta al món, necessita una EOI en un edifici digne, que la pugui representar; perquè amb l'edifici vell correm riscos innecessaris; perquè estem farts de demanar sempre el mateix i que no ens ho donin: perquè l'ensenyament de llengües cohesiona la societat; perquè l'escala d'incendis no porta enlloc...». I també hi ha un apartat amb imatges de l'estat deplorable de part de les instal·lacions.

Conviure amb obres

Els alumnes i els professors de l'EOI no només temen que s'allargui el trasllat a la Chartreuse, que cada any veuen més lluny –sobretot si és té en compte que s'havia previst pel curs 2009-2010 i que les obres ja haurien d'haver començat fa temps– sinó que el canvi en la gestió de l'edifici, de l'arquebisbat de Tarragona a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, els fa pensar el pitjor: «Que quan comencin les obres dels projectes sanitaris que hi tenen projectats haguem de conviure amb les obres, o que haguem de tornar-nos a traslladar sense tenir un edifici definitiu, amb el malestar que això provocaria.»

Extret del Diari El Punt (dimarts, 31 de març)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada